Den store Spotify succes

med
Kommentarer lukket til Den store Spotify succes

Der findes masser af muligheder for at hente musik og film ned fra nettet, og det gælder både gratis og betalingssteder, da markedet er meget stort for netop musik og film. Bare for få år siden kendte man ikke til fænomenet streaming, men i takt med hurtige computere, mobiltelefoner og internethastigheder, så er mange gået væk fra det besværlige og tidskrævende download af både musik og film, da det er hurtigere og nemmere at blot streame til sin enhed, når man har lyst.

Man kan streame til både mobiltelefoner, tablets, computere og TV, så det gælder alle digitale enheder, der er forbundet til internettet. Radio er i lang tid blevet streamet fra nettet, og TV kanaler og film går også i stigende grad over til streaming af film, nyheder, sport og underholdning på bekostning af det traditionelle flow TV, hvor programmerne udsendes på bestemte tidspunkter. Med streaming opnår man frihed, da hver enkelt bruger blot streamer den ønskede musik eller film, når man har lyst, hvilket er nemt og bekvemt.

Sådan virker Spotify

Ordet Spotify er en forkortelse af “spot” og “identify”, og det er et svensk rettighedsbeskyttet musikstreamingprogram, hvor brugerne kan gemme musikken i biblioteker og endda dele den med andre. Spotify blev udviklet i 2006, og i dag har man mere end 100 millioner brugere, så man kan roligt beskrive dette som en succes. Spotify tilbyder et bredt spekter af musik fra både store og små pladeselskaber herunder Sony, EMI, Warner Music Group, The Orchard og Universal. Spotify kan anvendes på faktisk alle populære platforme og operativsystemer, så man kan anvende Spotify overalt.

Sådan tjener Spotify penge på gratis musik

Som bruger hos Spotify kan man vælge mellem 3 forskellige løsninger:

  1. En gratisversion med visuel og auditiv reklame.
  2. En betalingsversion uden reklamer.
  3. En betalingsversion uden reklamer samt en højere kvalitet (højere bitrate).

Man kan naturligvis også gemme musikken, således den kan afspilles offline, så download er også muligt hos Spotify. Alt er lovligt hos Spotify, hvilket ikke helt kan siges om mange konkurrenter i branchen, og det betyder, at Spotify betaler kunstnerne penge for deres musik, alt efter antal gange de afspilles, hvilket jo må siges at være meget retfærdigt. Spotify har mere end 1600 ansatte, og blandt de 100 millioner kunder er de 50 milloner betalende kunder, så derfor kan man roligt udtale sig om en succes opnået på en relativ kort årrække.